KURSSIEHDOT 

Päivitetty 12.4.2024

Kurssiehtoja sovelletaan MEPAn järjestämiin kursseihin ja lajikokeiluihin. Ehdoissa käsitellään sekä kursseja että lajikokeiluja molempia kursseina. 

Ilmoittautumisehdot

Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Kursseille voivat osallistua ensisijaisesti työssäkäyvät MEPA-palveluihin oikeutetut merenkulkijat, työttömät merenkulkijat ensimmäisen 6kk työttömyysjakson aikana ja eläkkeelle siirtyneet merenkulkijat 6kk ajan eläkkeelle siirtymisen jälkeen. 

Vapaaksi jääneille paikoille voidaan ottaa yli 6kk eläkkeellä olleet merenkulkijat ja yli 6kk työttömänä olleet merenkulkijat.  Vapaaksi jääneet paikat jaetaan tälle ryhmälle noin viikkoa ennen kyseistä kurssia.

Kurssipaikka on henkilökohtainen.

Kursseille ilmoittaudutaan MEPAn toimintakalenterin kautta.

Kurssin ollessa täynnä, voi ilmoittautua jonoon. Jonottajille ilmoitetaan mahdollisesti vapautuneista paikoista sähköpostitse. Jonopaikan vastaanottaminen on sitova ilmoittautuminen. 

Ilmoittautunut vastaa tietojensa oikeellisuudesta. Lähetämme ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostitse. Lisäksi lähetämme tarvittaessa kurssia koskevia tiedotteita sähköpostitse ja ilmoitamme vastaavasta MEPAn toiminnasta. 

Kurssimaksut

Joillakin kursseilla on osallistumismaksu (kurssimaksu).

Toimintakalenterin selosteessa MEPAn verkkosivuilla mainitaan mahdollisen osallistumismaksun suuruus. 

Osallistumismaksut maksetaan ensisijaisesti ilmoittautumisen yhteydessä maksunvälittäjä PayTrailin kautta.  

Poikkeustapauksissa kurssimaksut voidaan laskuttaa tai maksaa paikan päällä. Tästä vaihtoehdosta on erikseen ilmoitettu kurssiselosteessa. 

Maksamattomat kurssimaksut ovat perintäkelpoisia.

Kurssimaksuja ei voi maksaa työsuhde-eduilla.

Perumisehdot

Merityön luonne on usein sellainen, että työvuoroihin tulee muutoksia. Tämä on ymmärrettävää, mutta esteestä on ilmoitettava 

Mahdollinen kurssipaikan peruutus on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostilla osoitteeseen tapahtumat@mepa.fi viimeistään seitsemää (7) vuorokautta ennen kurssin alkua. Mainitse sähköpostin aihekentässä kurssin nimi ja PERUUTUS.

Maksun palautus

Viimeistään 7 vuorokautta ennen kurssin alkua tehdyistä peruutuksista palautetaan 90 % kurssimaksusta. Pidätämme maksusta 10 % käsittelykuluna. 

Jos kurssin alkuun on vähemmän kuin 7 vuorokautta  ilmoittautunut on velvollinen maksamaan koko maksun eikä maksua palauteta.

Sairastapauksissa tai työesteen takia maksusta voidaan palauttaa 90 %, vaikka peruisi edellämainitun peruutusajan jälkeen. Sairastumisesta ja työesteestä on ilmoitettava viipymättä ja aina ennen kurssin alkua.

Kurssipaikkaa ei voi perua kurssin jo alettua, eikä jälkikäteen. 

Osallistumistaan ei voi perua ilmoittamalla opettajalle. 

Tunnilta pois jääminen ei ole peruminen. 

Kurssimaksua ei palauteta, vaikka ilmoittautunut ei tulisi paikalle tai jos hän lähtee kesken kurssilta. 

Kurssin muutokset tai peruuntuminen

Pidätämme oikeuden opetuspaikka, -aika ja opettajamuutoksiin.

Ilmoitamme kurssin muutoksista tai peruuntumisesta mahdollisuuksien mukaan tekstiviestillä, sähköpostilla tai puhelimitse. 

Kurssi voidaan perua, mikäli osallistujia ei ole tarpeeksi. Tällöin mahdollinen osallistumismaksu palautetaan jo maksaneille täysimääräisenä.

Vakuutukset

Osallistujia tai heidän omaisuuttaan ei ole vakuutettu MEPAn puolesta. Huolehdi itse omat vapaa-ajan vakuutukset ja mahdolliset muut vakuutukset. 

Ruokailut

Erityisruokavalioista tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Ruokavaliot otetaan huomioon mahdollisimman hyvin. Jos erityisruokavaliota ei voida huomioida, tästä ilmoitetaan osallistujalle.  

Majoitus

Kaukaa tuleville voidaan tarjota majoitus useamman päivän kursseille. 

Majoitus on pääsääntöisesti jaetuissa kahden hengen huoneissa. 

Majoitusvaihtoehto tarjotaan vain MEPA-maksuja maksaville aktiivimerenkulkijoille. 

Majoitukseen oikeutettu osallistuja hyväksyy tarjotun majoituksen sellaisenaan tai maksaa majoituksensa itse. 

Majoitus voidaan poikkeustapauksissa järjestää kaukaa tuleville myös kurssin alkua edeltäväksi yöksi.

Kurssien kuvaaminen

Kursseja ja lajikokeiluja kuvataan ajoittain MEPAn omiin tarkoituksiin (Vapaavahti-lehti, MEPAn sosiaalinen media, MEPAn nettisivut, MEPAn arkisto). Osallistuja voi kieltäytyä kuvaamisesta, mutta kerro tästä kuvaajalle. Näin kuvaaja voi välttää tunnistettavien kuvien ottamisen rajaamalla henkilön kuvan ulkopuolelle. 

 

Ilmoittautuessasi kurssille mukaan, hyväksyt yllä esitetyn käytäntömme.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tutustu tietosuojaselosteeseemme tästä